Geplaatst op Geef een reactie

Op weg naar de geboorte van mijn nieuwste creatie

De intentie om te schrijven, laat staan in de vorm van een boek, heb ik eigenlijk niet echt bewust gehad. Mijn eerste creatie is eerder ontstaan vanuit een heel spontane natuurlijke impuls. Zowat 200 schilderijen en tekeningen gecreëerd, zielscreaties, kwam het voorstel er eerder van mijn partner. ‘ Je schrijft dagelijks zoveel blogs, je geeft dagelijks zoveel moois en gratis weg, is het geen idee om je werken eens te verbinden met schrijven’. Hm, die kwam wel even binnen. Er zijn al zoveel schrijvers, iedereen heeft al zoveel verteld en gedeeld…maar ik voelde best een heel andere laag in mijn onderstroom. Mezelf laten zien, hoewel ik gezien word in mijn werk, in wat ik doe, enorm veel respect heb van cliënten en het platform waar ik bijna twee jaar mijn dienstbaarheid omzet in de talenten en kwaliteiten die ik nog steeds verder verfijn. Een boek schrijven….het zweet brak me uit. En toch liet ik dit alles verder indalen en uitrijpen. Ik heb er ruim nog wel een jaartje overgedaan om de eerste stap te zetten. Ik geloof ondertussen wel dat als iets deel uitmaakt van je zielsplan en -blauwdruk, dat er geen ontkomen is, tenzij je je toch laat leiden door onderliggende oude bedradingen als angst waar hele verhalen rond geweven worden.

In 2020 is mijn prachtige eerste creatie gepubliceerd.

Ik had de smaak te pakken en in 2021 heb ik een tweede boek geschreven waar ik eigenlijk mijn ‘spiritueel ei’ heb gelegd met eigen levenservaringen. Ik herinner elke lezer eraan dat we allen spirituele wezens zijn met menselijke ervaringen, een heuse ontdekkingsreis op onze prachtige Aarde en ons te herinneren waar we ieder van ons bijdragen of kunnen bijdragen tot de transitie naar een ander leven, bezield en verbindend, vanuit gelijkwaardigheid.

Elkaars Ziel zien is wat anders dan elkaar meten en vergelijken vanuit het oude paradigma, het is een diepgaand proces waarin we ontelbare programma’s ( Matrix) ontwarren en in onszelf ‘afpellen’. Daarin zijn we allen zelf verantwoordelijk voor: blijven we aanhaken aan de programma’s of staan we open om de waarheid van onze Ziel te ontdekken?

Ik schrijf naast spirituele bewustwordingsblogs uiteraard ook andere dingen die mijn liefde voor de poëzie, meer bepaald Haiku’s, tot uitdrukking brengen of willen brengen. Kunst in de meest ruime betekenis van het woord. Ik heb zelf een muzikale achtergrond, als kind is muziek ook mijn ‘redding’ geweest om te leven in een overweldigende wereld. Pas na diep transformatiewerk op velerlei manieren, vielen de puzzelstukjes samen. Ik mag mezelf omarmen en zien als wie ik werkelijk ben. En wie daartoe heeft bijgedragen op welke manier dan ook, bedanken. Om het in andere woorden uit familiesystemisch werk te benoemen: ik sta op mijn plek in de Fontein ( Els van Steijn). Wat niet betekent: ik ben perfect ( oud paradigma denken), maar ik beweeg me tussen de diverse lagen door naar acceptatie.

In die zin ben ik een ontdekkingsreiziger en wandel zonder me te haasten, want ik zie geen einde, geen stop op mijn reis, tot mijn reis aards is afgerond of afgelopen.

Bij deze is maanden geleden terug de impuls ontstaan. Wat je straks leest, is een ontmoeting tussen jou en mij. Ik gun je een glimp op mijn innerlijke gewaar zijn en hoe ik jou daarin misschien kan meenemen of raken.

De volgende stap naar het realiseren van mijn derde boek is gezet. Mijn manuscript is aanvaard. Er komt vanaf nu heel wat bij kijken, anders dan in eigen beheer, maar zeker enorm enthousiast in al de te nemen stappen op weg naar de geboorte van mijn derde creatie.

Het hele proces ligt in handen van www.boekscout.nl, waar mijn twee vorige boeken gepubliceerd werden. Echter draai ik nu op volle kracht mee met elke stap die we samen zetten naar de realisatie ervan. Hoe fijn het gisteren was , om elkaar proficiat te wensen, nieuwe auteurs te leren kennen, nieuwsgierig naar elkaar, want ieder heeft een eigen unieke boodschap te brengen.

Dit keer wordt het anders….vanuit een diepe liefde voor het lichthartig aanraken via zintuigelijke waarnemingen, verrijkt met kleurrijke inspirerende schilderijen, voelde het voor dit keer als een natuurlijke ‘ja’. Alles wat gecreëerd wordt vanuit het innerlijk stromen….vindt de weg naar het Hart.

Voor een volgende keer deel ik de titel (en subtitel) mee…vooreerst morgen overleggen met het team van boekscout.

Mag ik alvast vragen om deel uit te maken van de promotie van mijn nieuwste creatie. Hoe dat kan….deel ik jullie heel graag in een volgend schrijven.

Liefs Mieke ❤

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *