Geplaatst op Geef een reactie

Heartfull of Heartconnected leven?

Deze ‘post’ lees ik vandaag wel met een big smile, het is zinvol om zo af en toe terug te blikken: zo zie je dat je van binnenuit groeit, verandert, evolueert in je bewust Zijn. Hoe gaaf is het om dit uiteindelijk bij jezelf waar te nemen, ondanks je af en toe struikelt, af en toe niet weet waar naartoe….het soms echt niet weet, this is LIFE. Omarm het Leven zoals het is, komt en gaat…beweeg mee met jouw stroom ( niet de stroom van iemand anders)….ik herinner me dat ik toendertijd met een enorm pijnlijke tenniselleboog te kampen had ( ik lachte toen helemaal ‘groen’), echter heeft het me heel wat geleerd….en dit ging best heel ver en diep.

Heartful leven is simpel

als je je mindset maar verandert

dat het allemaal ingewikkeld is, niet kan….

schrap NIET, PROBEREN uit je vocabularium

het verzwakt je energie…deze week nog een spiertest gedaan met een cliënte die helemaal perplex stond van het resultaat.

Elke dag een beetje liever zijn voor jezelf, want dat is jouw basis.

Elke dag een beetje bewuster zijn met de woorden die je over jezelf uitroept, want dat is wat jij gelooft

Elke dag bewust al je zintuigen ruimte geven, want dit zijn je kanalen waarmee jij ervaart.

Ervaringsdeskundige worden kan je pas door voluit het leven te accepteren en dat stopt niet bij een cursus, dan pas begint het….

Levenslang leven….bewust.

Mindful leven leer je door het leven zelf…soms vragen cliënten me om ‘ iets ‘ wat hen dan bevrijdt, of dat voor altijd ‘ werkt ‘….

Mindfulness is geen trucje om van iets af te geraken, of voor altijd rustig te zijn, om voor altijd……het is pas als je echt van binnenuit helemaal verbonden bent ( en dat ben je echt niet van het ene op het andere moment–dit vraagt aanvankelijk oefenen- oefenen;..in het niet aan jezelf voorbijlopen, de ene na de andere cursus te volgen om dat hoofd vol te stouwen met kennis, je hebt de ruimte en de tijd nodig om te verwerken, te integreren….) dat je er zelfs niet meer over ‘ denkt ‘ , je bent puur gewaarworden, puur bewustZijn.

Toen ik heel wat jaren terug de basiscursus volgde bij Dr David Dewulf ( en een paar jaartjes later de volledige opleiding heb gevolgd in NL) werd ik me duidelijk dat ik heel veel in mijn denken aanwezig was…..en ik leerde bij David : ‘ het is ok, het is een gedachte, laat die gedachte nu lekker gaan..oeps, daar is de volgende gedachte….ok, kijk maar naar die gedachte, en laat die gedachte maar gaan…

Dat is al het belangrijkste: oordeel niet over ……’ verdorie, ik zit hier maar te denken aan mijn werk, aan mijn kinderen….ik doe het niet goed ‘.

Acceptatie dat je denkt en dat je je bewust bent dat je hoofd vol zit met…..en je ook weer bewust en zacht naar die gedachte kan kijken en weer loslaten….

Zoals ook Osho in één van zijn meditaties vertelt: wij , Westerlingen, zijn doeners en denkers…we moeten onszelf eerst helemaal uitputten voor we ons overgeven… ( en vaak is dat: eerst ziek worden en het dan nog niet eens inzien dat het onze levensstijl is dat ons een burn-out geeft, ons ziek maakt: wijzelf doen dit)

Je mag inderdaad heel veel cursussen gaan volgen….maar er verder niets mee doen, omdat je van binnenuit ervaart dat je op een andere manier in het leven, jouw leven, wilt staan, werkt niet.

Daarom haken soms wel mensen af voor een cursus, of een training….. ‘ ik heb hier eigenlijk niet zo een zin in, ik wil liever iets dat snel werkt, en liefs voorgoed ‘.

Daarom wordt er ook heel wat afgeshopt, in de hoop via dit, via dat, het ultieme geluk te vinden…..en alles heeft een beetje geholpen, of het heeft niets geholpen….maar lieve lieve mensen, niets kan werken, als jezelf niet investeert in jezelf, in je persoonlijke groei en bewuster worden….dan kan je echt van de ene naar de andere cursus huppelen, met het resultaat dat alles wat je doet, heel vluchtig is en geen tijd neemt om met jezelf echt aan de slag te gaan.

Mindfulness is bij deze veel meer dan mediteren, in feite, het hele leven is een aaneenschakeling van meditatieve momenten.

Van zodra je je hiervan bewust wordt, net zoals ik nu ook bewust aan het schrijven ben, ben je in een staat van volledig aanwezig zijn in het moment.

Neem je straks een kopje thee? Blijf volledig, bewust bij de ervaring…..wees de ervaring….

Genietse

Mieke

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *