Geplaatst op Geef een reactie

Droomtijd- Scheppingskracht

Voor de Aboriginals van Australië is de droomtijd een plaats vóór de tijd en buiten de tijd waarmee voorouderlijke geestelijke wezens naar de aarde kwamen en al het leven zijn vorm gaven. Toen het werk eenmaal klaar was, bleven deze geesten in de vormen die ze creëerden – inclusief de dieren, heuvels, sterren en andere kenmerken van het land – en zijn ze nog steeds aanwezig.

De droomtijd is het spirituele sjabloon van een individu of een groep, inclusief liederen en verhalen die al minstens 60.000 jaar worden overgeleverd – hoewel de Aboriginals zouden zeggen dat ze al sinds het begin der tijden bestaan. In één zo’n traditie bestaat er een scheppingsverhaal waarbij de didgeridoo betrokken is, wat in wezen een uitgeholde boomstam is die een dreunend geluid laat horen wanneer deze wordt bespeeld.

Op deze kaart zien we dat terwijl Spirit Man de didgeridoo speelt, de wereld tot bestaan wordt gezongen. Let op de verschillende wezens, kleuren en structuren van het land dat wordt gecreëerd, die allemaal de Geest dragen die in hen is geblazen.

Sluit je ogen, stem af op je ademhaling en sta jezelf toe diep weg te zinken in het hart van de levende creatie die je bent. Terwijl je merkt dat je ademhaling stabiel en iets dieper wordt dan normaal, observeer dan de drang in je die smeekt om in een of andere creatieve actie naar voren te komen. Schenk aandacht aan alle beelden, geluiden of gevoelens die je aandacht wekken; daar zul je de sleutel vinden voor de manier waarop je deze schitterende hartslag tot uitdrukking kunt brengen.

Je adem is de kruising tussen Spirit en fysieke realiteit. Door comfortabel en gelijkmatig te ademen, kun je jezelf afstemmen op Spirit, wat vervolgens een duidelijkere focus geeft op welke creatieve expressie zich voorbereidt om door en uit jou geboren te worden. Laat alle gebruikelijke denkpatronen los die de manifestatie zouden verhinderen van datgene waartoe je wordt aangezet. Sta jezelf toe risico’s te nemen met deze zelfexpressie, en de hele schepping zal naar je glimlachen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *