Geplaatst op Geef een reactie

Mercurius in Ram

10 maart 2024

Mercurius in Ram

Wanneer Mercurius door Ram passeert, versnelt het tempo van onze gedachten en communicatie, wat de nadruk legt op een directere en assertievere benadering van expressie. Tijdens deze periode hebben mensen de neiging om snelle besluitvorming voorrang te geven boven langdurig overleg, wat vaak leidt tot baanbrekende ideeën en spontane gesprekken. Deze plaatsing van Mercurius stimuleert een concurrentievoordeel en vergroot iemands vermogen om snel van begrip, opmerkzaam en inventief te zijn. Het bevordert een omgeving waarin originele gedachten niet alleen worden gegenereerd, maar ook gretig in praktijk worden gebracht. Of het nu gaat om schrijven, spreken of debatteren, deze transit biedt een uitstekende gelegenheid om anderen te beïnvloeden en met hernieuwde enthousiasme voor persoonlijke ideeën te pleiten.

Het is echter belangrijk om rekening te houden met de mogelijke nadelen van deze energetische invloed. De neiging tot sarcasme, overenthousiasme, prikkelbaarheid en de neiging om te overdrijven kunnen misverstanden of conflicten in de communicatie veroorzaken. De nauwe conjunctie met Venus tijdens deze periode verzacht deze effecten enigszins en introduceert een empathische en emotionele dimensie in onze communicatieve stijl. Deze mix van de assertiviteit van Mercurius en de empathische invloed van Venus bevordert een evenwicht tussen durf en gevoeligheid in onze interacties.

Op 10 maart vormt Mercurius in Ram een sextiel met Pluto, waarmee een dag van diepgaande en krachtige communicatie wordt geïntroduceerd. Dit aspect stimuleert diep nadenken en het vermogen om met grote efficiëntie tot de kern van de zaak te komen. Gesprekken kunnen over serieuzere onderwerpen gaan, met de nadruk op het blootleggen van waarheden en het delen van transformerende ideeën. Het is een tijd waarin overtuigende uitspraken tot aanzienlijke veranderingen kunnen leiden, zowel persoonlijk als in de bredere gemeenschap.

Vooruitkijkend naar 18 maart staat Mercurius in conjunctie met het Ware Knooppunt in Ram, wat een cruciaal moment benadrukt voor collectieve en persoonlijke groei door middel van communicatie. Deze afstemming wijst op een tijd waarin onze gesprekken en ideeën kunnen worden afgestemd op ons levenspad en de weg die we verder bewandelen. Door met anderen in gesprek te gaan, kennis te delen en open te staan om van de interacties te leren, kunnen we aanzienlijke vooruitgang op onze reis bevorderen.

Op 20 maart vormt Mercurius een conjunctie met Cheiron ( de wounded healer) in Ram, wat een periode van helende gesprekken inluidt. Dit aspect maakt het uiten van kwetsbaarheden en het delen van persoonlijke wonden mogelijk op een manier die genezing en begrip vergemakkelijkt. Het is een goed moment om voorheen taboe of pijnlijke onderwerpen te bespreken, omdat de omgeving rijp is om vanuit meer empathie te luisteren en steun te geven.

Vooruitkijkend naar 1 april zal Mercurius zijn retrogradefase ingaan, wat ons aanspoort om te vertragen en te herzien. Tijdens Mercurius Retrograde is het gebruikelijk dat we vertragingen, misverstanden en de noodzaak ervaren om onze plannen en communicatie opnieuw te bekijken of te herevalueren. Deze periode vraagt om geduld en reflectie, en moedigt ons aan om naar binnen te kijken en onze doelen, gesprekken en de manier waarop we ons uitdrukken opnieuw te beoordelen. Het is een waardevolle tijd voor introspectie en correctie, waardoor we naar voren kunnen komen met duidelijkere bedoelingen en verbeterde strategieën om vooruit te komen.

Samenvattend geeft de doorgang van Mercurius in Ram een dynamische en assertieve smaak aan onze communicatie, gecombineerd met het potentieel voor diepgaande persoonlijke en collectieve groei.

Door de durf om deze periode te omarmen en tegelijkertijd de uitdagingen ervan in gedachten te houden, kunnen we met gratie door deze transities navigeren en de kansen die ze bieden voor effectieve en transformatieve communicatie optimaal benutten.

Een tip voor wie worstelt met (geweldloos) communiceren: onderzoek of je communiceert vanuit pijn en daardoor overwegend ‘jij-boodschappen brengt : ‘ jij hebt me dit aangedaan, jij bent de oorzaak van mijn pijn, jij hebt me tekort gedaan….) geweldloos communiceren, hartsverbonden communiceren kan je ontwikkelen, door elke dag bewust te oefenen.

‘Geweldloos communiceren’ Marshall Rosenberg

‘ De jakhals en de giraf in ons’ Justine Mol

‘Mindful communiceren’ Susan Giles Chapman

en alles wat Dr. David Dewulf met ons deelt.

Verzachten in eerlijk Zijn met onszelf leidt naar hartsverbinding met onszelf, van daaruit is het mogelijk om de ander te ont-moeten met een open hart, een open vizier. Het doet er niet eens toe of je het met elkaar eens bent, maar dat je elkaar in de ruimte van het Zijn kunt omarmen.

Een dagelijks oefenen….

Warme liefs

Bron: Astromatrix.org

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *