Geplaatst op Geef een reactie

Emotioneel Evenwicht

Hout- emoties kwaadheid, frustratie, de lever

Kwaadheid vasthouden is op termijn schadelijk voor je hart en andere vitale organen. Kwaadheid, frustratie, irritatie zijn primair verbonden emoties met de lever. Secondaire emoties die met de lever verbonden worden zijn: verbittering, jaloezie, teleurstelling, het gevoel ge-of misbruikt te worden, niet in staat om dingen te laten gaan.

Vastgehouden kwaadheid vertroebelt ons logisch en helder denken, en kan ervoor zorgen dat we impulsief handelen, reageren.

In emotioneel evenwicht bevindt het PRIMAIR EE punt van de lever zich aan de rechterzijde, ongeveer halverwege langs de onderkant van de borstkas aan de voorkant van het lichaam, van het midden naar de zijkant.

Masseren van dit punt en de affirmatie uitspreken, zorgt ervoor dat de energie loskomt en uit je systeem wordt opgeschoond.

‘ Ik houd van mezelf en accepteer mezelf met mijn kwaadheid en frustratie.’ Adem in, adem uit. Herhaal enkele keren bewust deze affirmatie terwijl je het primair EE punt van de lever masseert. Hoe bewuster je voelt en de woorden die je uitspreekt, hoe diepgaander het effect.

Het SECUNDAIR EE-punt is de galblaas en bevindt zich op een halve vingerbreedte (op de horizontale lijn) vanaf de ooghoek.

VERGEVING: vergeving doe je voor jezelf, je bevrijdt jezelf van toxische emoties ( boosheid, frustratie, teleurstelling vasthouden, niet verwerken heeft een toxisch effect op de lever en de galblaas).

Door te vergeven laat je de banden met het verleden los.

Klop zachtjes op de punten, adem diep in en uit.

Actief aan het werk gaan is bevrijdend voor jezelf. Je schept opnieuw verbinding met je hoofd-denken, je hart- voelen, waardoor je met meer gratie, gemak en flow afstemt op een vrede en vreugdevol bestaan.

Ik denk met heel veel plezier en dankbaarheid terug aan deze super intense opleiding.

Het boek is nog steeds bij bol.com aan te schaffen voor een prikje.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *