Geplaatst op Geef een reactie

Lente-Equinox 20 maart 2024

deel 1

Lente-Equinox 20 maart 2024

De spirituele betekenis van de lente-equinox kan resoneren met een gevoel van verlichting. De lente thema’s houden wedergeboorte en vernieuwing in. We worden aangemoedigd om oude lagen af te werpen die ons niet langer dienen, net zoals de natuurlijke wereld om ons heen dat doet. Het is een krachtige tijd om nieuwe gewoonten en intenties te cultiveren, omdat de energie van de lente groei en expansie ondersteunt.

De lente brengt een versnelling. Het sap begint te stromen na een winter van stilte, er komen nieuwe knoppen uit de aarde en de toppen van de bomen, en logge beren beginnen te ontwaken in hun holen, uitgehongerd na een seizoen in winterslaap te hebben doorgebracht. De natuurlijke wereld is een ontluikende en aanhoudende herinnering aan de spirituele betekenis van de lente-equinox.

Na een rustige introspectieve periode van de winter komen we terug naar buiten, richten we ons ook meer naar buiten, echter kunnen ook diepere lagen van groeipijnen aan de oppervlakte komen. Het hout-element in onszelf, verbonden met de lever/galblaas vraagt misschien om liefdevolle aandacht, heling, verwerking, vergeving ( zie vorige blogs).

Ik heb intuïtief de kaart ‘Verandering’ gelegd. Vaak is er bij verandering heel wat ongemak, niet iedereen laat in hetzelfde moment die dingen gaan die een vreugdevol leven in de weg staan. Vaak is er een (pijnlijk voelend) verlangen, hoop dat het tij zal keren, echter, als we bij de pakken blijven zitten, teleurgesteld, verbitterd, ontgoocheld, boos…ontstaat een opeenstapeling van toxische energie, die zich vastzet in je vitale organen. Voor de lente is dit het element Hout, maar alles is met alles verbonden. Herinner je dat je een holistisch mens bent: a whole human spiritual be-ing.

Omgaan met veranderingen die zich wellicht al langer opdringen, is, zoals ik al eerder schreef, niet zo evident. We houden graag vast aan wat we kennen, omdat het nieuwe nog niet vooruit is te zien.

Echter, door te vertrouwen in je hart, vanuit een stabiele krachtige basis van vertrouwen, volg je de weg of de wegen die je stap per stap met de twee voeten op de Aarde en verbonden met het Wetend Veld ( Kwantumbewustzijn), die jij voor je uitstippelt. Haastige spoed is zelden goed….er is geen haast nodig, laat alles verder uitrijpen, ontkiemen, net zoals dit in de natuur gebeurt. Door je te verbinden met de groeikracht van de natuur en de elementen, ontdek je hoe het werkt in jezelf, van binnen. Neem regelmatig je rust, geniet van het uitzicht, geniet van hoe je plannen, projecten, een ontmoeting met een nieuw persoon, zich verder mag ont-wikkelen.

Zegen dit alles met dankbaarheid, met liefde, met je innerlijke zonnekracht. Loop niet vooruit op hoe het magische werk zich op wonderbaarlijke wijze ont-vouwt. Ik zou willen schrijven: bemoei je er verder niet mee hoe de magie van de scheppingsenergie zich uitkristalliseert. Je handelt op gepaste wijze, je forceert niets in de ‘tijd’ omdat het allemaal snel zou moeten gaan. Het snelle, versnelde leven levert op snelle wijze resultaten, maar zijn vaak niet duurzaam en stagneren op een bepaald moment. Ook al heb je gepland en vastgelegd hoe, wanneer en met wie: durf mee te bewegen, net zoals het ruisen van de bomen, met de stroming en de energie van creatie.

Telkens wanneer er een aantrekkingskracht vanuit twee richtingen is, in dit geval van de stilte van de winter tot de activiteit van de lente, is het van vitaal belang om een anker te vinden in het huidige moment. Er zal een deel van je zijn dat zich onder de dekens wil opkruipen en weer wil gaan slapen, net zoals een ander deel uit bed wil springen, de ramen wil opengooien en wil uitbarsten in gezang met de vogels.

Beweeg mee met het ritme van de natuur. Denk eraan om je regelmatig dagelijks rechtop te zetten, voel hoe je voeten zich verbinden met de aarde, de grond als je buiten de deur werkt, en stel je voor dat je wortels laat groeien onder je voeten.

Terwijl je naar de aarde reikt, voel je hoe je ruggengraat langer wordt en strek je jezelf moeiteloos rechtop. Laat je schouders ontspannen zakken, voel je hart kloppen en ervaar dat je ademhaling voller wordt. Je merkt het verschil tussen adem halen/happen en ademen. Stel je voor dat je jezelf kunt optillen met dezelfde hoeveelheid energie waarmee je jezelf naar beneden haalt.

Terwijl je je weg naar je stille centrum vindt, leer je met die stilte te bewegen terwijl je zachtjes de wereld in reikt, zoals een knop aan het uiteinde van een boomtak. Laat jezelf langzaam beginnen en wennen aan een actievere staat. Kom terug naar de stilte als het ongemak te veel wordt. Keer jezelf altijd terug naar je innerlijke stem, respecteer wat je ware zelf je vertelt, voorbij de verhalen, voorbij de beperkende overtuigingen, luister naar je waarheid.

Kaarten: Natuurinzicht -elementenkaarten van Yvonne Vrijhof.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *