Geplaatst op Geef een reactie

Volle Maan in Weegschaal + Maansverduistering 25 maart 2024

De Volle Maan in Weegschaal wordt ook de Wormmaan (of Paasmaan) Het begrip Wormmaan is ontstaan door de regenwormen die uit de grond kronkelen als de aarde in maart begint te ontdooien. Hier is een heel verhaal aan verbonden…je kunt het verhaal terug vinden op internet.

De Eclips staat driehoek Pluto op 1° Waterman, wat ons de kans geeft om diep in onze relationele dynamiek te duiken en deze ten goede te transformeren. Welke dynamieken vanuit ons systemisch verleden herhalen we in onze relaties, dragen deze dynamieken bij tot emotioneel balans, emotionele verbinding, groei, zoniet, wat vraagt om verandering, wat vraagt om reflectie/zelfreflectie. Het kan zeker helpend zijn enkele opstellingen te doen, als je merkt vast te lopen vanuit de eerdere opgebouwde verstrikkingen.

Lees even de eerder geschreven blogs rond transactionele analyse: communiceer je als volwassenen met elkaar of merk je dat de communicatie doorweven is van ouder-kind interacties, waardoor je niet tot een volwassen relatie kan verder evolueren, de drama-driehoek doorbreken, verinnerlijkte kinderlijke gedragspatronen ombuigen vraagt de bereidheid om te onderzoeken enerzijds en anderzijds uit te rijpen tot een emotioneel volwassen mens.

Weegschaal is het teken van relaties en één-op-één verbindingen.

Er zijn twee nodig voor de tango, en als de ene partner op de voet van de ander stapt, kunnen er spanningen ontstaan. Maar het belangrijkste hier is niet dat de dans verstoord is, maar eerder wat hij ons probeert te vertellen over de dynamiek die er speelt.

De Ram als tegenpool is daarentegen eerder gericht op onafhankelijkheid, actie ondernemend, waardoor hij minder oog heeft voor wat de ander nodig heeft. Aan de andere kant is Ram enthousiasmerend, brengt levendige energie in verbindingen, neemt daarin ook graag de leidersrol op zich, misschien een tikkeltje te voortvarend of wat te impulsief.

Gezond florerende relaties zijn gebaseerd op de kunst van het bewust betrokken en aanwezig zijn en handelen vanuit een ‘wij’-verhaal, zonder de twee ‘ik’ waaruit het bestaat te vergeten. Er is een ik, een jij en een wij. Wat niet hetzelfde is als een symbiose, wat niet betekent afhankelijk te zijn van de ander, maar afhankelijk onafhankelijk.

Een maansverduistering is een superkrachtige Volle Maan. Sommige relatiedynamieken kunnen een hoogtepunt bereiken en ons vragen deze aan te pakken met de spreekwoordelijke balans en eerlijkheid van Weegschaal. Dat is dus voor de maand maart. April wordt eveneens heel interessant met een heel krachtige zonsverduistering ( Cheiron, conjunct) en Jupiter-Uranus conjunctie.

Terwijl de Maansverduistering van de Volle Maan zijn etherische gloed uitstraalt in het harmonieuze teken Weegschaal, ontvouwt zich een diepgaande psychologische betekenis voor ons. Net zoals de penumbrale schaduw op de lichtgevende bol werpt, komen onze innerlijke conflicten en onevenwichtigheden aan het licht, wat ons ertoe aanzet evenwicht te zoeken en innerlijke vrede

We worden uitgenodigd om de dualiteit in onszelf te omarmen en de delicate dans te erkennen tussen onze verlangens naar individualiteit en ons verlangen naar diepe verbindingen met anderen.

Het is een tijd om na te denken over onze relaties, op zoek naar een delicaat evenwicht tussen onze relaties en onszelf.

Laten we, nu de kosmische energieën op één lijn liggen, de transformatieve kracht van de Volle Maan Maansverduistering in Weegschaal benutten en beginnen aan een reis van zelfontdekking en harmonieuze groei, waar onze ziel troost vindt in de delicate evenwichtsoefening.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *