Geplaatst op Geef een reactie

Pallas retrograde in Boogschutter 29 maart- 10 juli 2024

Innerlijke wijsheid ontdekken- omarmen- integreren en Leven vanuit integriteit.

Pallas Retrograde in Boogschutter
Ontketen innerlijke wijsheid

De retrograde beweging van Pallas in Boogschutter biedt een diepgaande en introspectieve reis naar het zelf, ver voorbij de oppervlakkige lagen van ons bewustzijn.

In de astrologie symboliseert Pallas ons vermogen tot wijsheid, strategie en de krijgersgeest in ons, en spoort ons aan om voor onze overtuigingen en waarheden te staan. Soms zoeken mensen daarin een strijd aan te gaan, elkaar te bevechten, te bestrijden…echter, ik geloof niet dat strijd en vechten vruchtbaar is. Het is een restant van het oude onbewust geprogrammeerde denken vanuit gelijk/ongelijk.

Wanneer het echter retrograde gaat, vooral in het uitgestrekte en naar waarheid zoekende teken Boogschutter, is de uitnodiging niet gericht op externe veroveringen, maar op een diepe, introspectieve pelgrimstocht naar de rijken van onze diepste gedachten en overtuigingen.

Deze periode wordt een heilige pauze, die ons in staat stelt het grondslag en kern van onze overtuigingen te onderzoeken, vraagtekens te zetten bij wat we als waarheid hebben aanvaard, en de confrontatie aan te gaan met de filosofieën die ons leven leiden. Het is een oproep tot introspectie, waarbij de reis naar binnen net zo groot en belangrijk wordt als elke andere verkenning naar buiten.

In Boogschutter is de zoektocht naar de waarheid onverzadigbaar, en Pallas Retrograde vergroot deze zoektocht hier uit en keert deze naar binnen. Het daagt ons uit om onze mentale horizon te verbreden, groter te durven denken en de grenzen die we hebben gesteld rond ons begrip van de werkelijkheid in twijfel te trekken.

Dit gaat niet alleen over het zoeken naar nieuwe kennis, maar over het loslaten van verouderde overtuigingen en ideologieën die niet langer ons hoogste goed dienen. Het is een periode van mentale en spirituele ontgifting, waarin het puin van onbetwiste aannames en overgeërfde verhalen wordt opgeruimd, waardoor er ruimte ontstaat voor een meer authentieke en persoonlijke levensfilosofie.

© creatie Vladimir Suvorov Pallas Athena

Het proces vereist moed en eerlijkheid, omdat het onder ogen zien van de waarheden in ons meer intimiderend kan zijn dan de confrontatie met welke externe tegenstander dan ook. Toch is het juist in deze kwetsbaarheid en bereidheid om vragen te stellen dat ware wijsheid en groei worden gevonden.

Door contact te maken met de energieën van Pallas Retrograde in Boogschutter worden we uitgenodigd voor een transformatief proces van zelfverbetering en verlichting. ( verlichting ontstaat als diepe oude weefsels en bedradingen worden losgeweekt, waardoor je als mens ‘lichter’ wordt)

Dit is een tijd om een dieper begrip te ontwikkelen over onze motieven, verlangens en de principes die onze daden sturen. Het is een kans om ons leven beter af te stemmen op onze hoogste idealen, om onze strategieën voor het bereiken van onze doelen te verfijnen en om een breder perspectief op onze plaats in de wereld te omarmen.

De introspectie en uitdagingen van deze periode zijn geen gemakkelijke paden, maar ze zijn rijk aan mogelijkheden voor diepgaande persoonlijke groei. Door het ongemak van het stellen van vragen en de onzekerheid die het met zich meebrengt te omarmen, stellen we ons open voor het ontvangen van de wijsheid en het inzicht dat deze unieke astrologische afstemming te bieden heeft.

Door dit diepgaande, reflectieve proces zijn we niet alleen op zoek naar kennis, maar worden we er ook door hervormd. We komen uit de retrograde periode met een beter begrip van ons doel en een duidelijkere visie op hoe we kunnen leven in overeenstemming met onze diepste waarheden. Rekening houdend dat dit ieders geboorterecht is. Wat voor jou geldt, geldt ook voor ieder mens. Wat je jezelf gunt, gun je (in het beste geval) ook voor en aan je medemens.

Ik merk ook op, sinds ik mijn derde boek heb uitgegeven, dat oordelen, vooroordelen vanuit strakke overtuigingen makkelijk leiden makkelijk tot strijd, neerbuigend gedrag, belerende vingertjes…wat enkel maar ontstaat vanuit het ego-denken. Voor velen, zoals ikzelf, lezen en luisteren tussen de regeltjes, woorden zijn trillingen en is energie, geladen met wat niet wordt gezegd, maar wel heel voelbaar aanwezig; Het is menselijk en verleidelijk om het koord van iemands strijd aan te pakken, echter vraagt het moed en kracht om voorbij het ego-denken te groeien, wat niet betekent dat het me niet raakt. Ik kan enkel maar schrijven vanuit hoe het ook anders kan. En dit begint altijd in en bij onszelf.

Een tip om te doen, de tip geldt ook voor mezelf is de meditatie van de berg en de hemel. Heel welkom en helpend.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *