Geplaatst op Geef een reactie

ASTRO UPDATE

Mercurius retrograde in…Ram 1 april – 25 april

1 april: geen grapje 🙂

Het is de allereerste retrograde van het jaar, die plaatsvindt in het allereerste teken van de dierenriem Ram.

Mercurius staat voor communicatie, handel, overeenkomsten/contracten…. je kunt Mercurius beschouwen als bruggenbouwer naar verbinding vanuit het hart. De gedachten die je denkt over jezelf en je medemens, de woorden die je uitspreekt of overtuigingen die je medemens in een donker daglicht stelt alsook over jezelf, belangeloos iets doen voor je medemens….of met een agenda eraan verbonden….een bruggenbouwer leeft vanuit compassie, vanuit het hart, verbindend, met zorgzame aandacht, er is geen zuchtje jaloezie want je schroomt niet om je medemens ook in het licht zetten.

Echter zijn er heel zin- en waardevolle ervaringen die tot diepere inzichten leiden. Een retrograde is dus helemaal niet negatief, dan een uitnodiging het stof van je jas af te kloppen, waar je de neiging om vooruit te lopen, stil te staan ( net in het stilstaan gebeurt er immens veel).

Ongeduld omdat we onze wil willen opdringen. Ik merk dit nu reeds in de consulten met mensen, werkt tegendraads. Te meer omdat ook diepere niet verwerkte pijnlagen volop naar buiten worden geduwd.

Verwijten, misverstanden, miscommunicatie….het is niet gek dat wat nog niet geheeld werd telkens aan de oppervlakte komt., tot zolang en hierop staat geen tijd. Het gaat niet om de tijd.

Open de doos en kijk wat er in de doos zit. Het is jouw doos, niet die van iemand anders. Gooi de inhoud van jouw doos niet in de doos van iemand anders. Het is een cadeau aan jezelf om met zorgzame aandacht de pakketjes in jouw doos uit te pakken, het strikje eraf te halen, het pakketje te openen.

[Image: Psyche Opening the Golden Box (1904) by Italian/British painter John William Waterhouse (1849–1917).]

Lief zijn voor jezelf is bereid zijn om je ‘totaalpakket’ onder de loep te nemen. Veel mensen zijn lief voor de ander en hard voor zichzelf. Voel eens bij jezelf wat je misschien herkent en kijk eens wat jij aan zachtheid aan jezelf kunt geven, met het begrip, met compassie die je ook voor iemand anders toont.

Verdraagzaamheid en zelfbeheersing zijn deugden om naartoe te werken tijdens wat een retrograde periode helpend is. Het cultiveren van deze kwaliteiten zal ons helpen om op 25 april uit de retrograde te komen met meer wijsheid, meer geduld en een dieper begrip van welke prioriteiten echt belangrijk voor ons zijn.

Makkelijker gezegd dan gedaan, ik weet het, vooral omdat Ram, het archetype van de krijger/krijgers, vooruit wil. Het is het innerlijke vuur de gedrevenheid, de passie. Geduld uitoefenen gaat dwars tegen de natuurlijke neigingen in.

Niettemin is het, met een krachtige Totale Zonsverduistering – die zich op 8 april ontvouwt, noodzakelijk om het universum het stuur over te laten nemen.

Eclipsen hebben hun eigen manier om stagnerende energie te verplaatsen, zodat zelfs als we dansen in de modder van retrograde twijfel, de dingen nog steeds uit zichzelf zullen bewegen, wat om vertrouwen vraagt. Gehechtheid aan controle los te laten, erop vertrouwend dat nieuwe wegen zich voor ons ontvouwen (zonder ons daar teveel mee te bemoeien ( hoé en wanneer…) zoals het de bedoeling is. We willen vaak zo graag….maar in dat willen is het soms niet de bedoeling te blijven vasthaken.

Eerlijkheid, openhartigheid en scherpzinnigheid kunnen ook enkele van de thema’s zijn die we tijdens deze retrograde kunt verwachten. Ik herhaal voor mezelf vaak ter herinnering: niets is wat het lijkt. Voor we de vele lagen hebben losgeweekt in onszelf, los van al het schone en/ of lelijke dat we delen, ( of het lelijke vermommen) is er meer nodig dan we zelf denken.

Hoe dan ook is het belangrijk om onze manier van communiceren te onderzoeken. Denken dat je assertief bent, terwijl je manier van communiceren reactief, agressief, onvriendelijk is omdat je ervan overtuigd bent dat je het eens ‘goed hebt gezegd’.

Is dit zo en hoe weet je dit?

Sub-assertief communiceren is ook zo’n ding: eromheen draaien, de ander moet maar weten wat je bedoelt ( glazenbol), meedraaien vanwaar de wind komt ( kameleon gedrag)

Verbindend communiceren is helder, niet-oordelend, niet-verwijtend, constructief, ook gaat het over zakelijke gesprekken, of op werkvlak.

Geweldloze communicatie is een uitstekend hulpmiddel voor Mercurius retrograde in Ram, vooral omdat Mercurius zich driemaal bij de gewonde genezer Cheiron voegt, op 20 maart, 15 april en uiteindelijk op 6 mei.

Dat gezegd hebbende, schuilt er een krachtig medicijn in het spreken van onze waarheid, als we het met bewustzijn en pure intentie uitspreken.

Wanneer we roekeloos en impulsief iets zeggen zonder erover na te denken, creëren we verdeeldheid en verbranden we onze bruggen.

Stel jezelf de vraag als je de intentie hebt om iets te delen, wat misschien ongemakkelijk voelt voor jou:

‘Is het hier en nu zinvol en nuttig’? ( in het geval er net een escalatie is geweest, is het beter om even een pas op de plaats te nemen en rustig een moeilijke situatie op verschillende manier te onderzoeken), ‘Wat verwacht je van de ander?’

Nieuwsgierig, zacht zelfonderzoek haalt de angel uit de retrograde Mercurius in Ram en biedt de helende balsem waar Cheiron.

Een praktische tip om te onthouden:

NIVEA:

NIETS

Invullen

Voor

Een

Ander

en

Spreek GOED SAMEN.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *