Geplaatst op Geef een reactie

Venus in Ram 5 april 2024

Venus in Ram laat een vrij gedreven, gepassioneerde, stimulerende energie zin. Enthousiasme en sprankelende liefdeslust en ook best romantiek erbij, wordt als verfrissend en vernieuwend ervaren, niet te blijven hangen in het verleden.

De recht door de zee aard van Ram is zelden kleingeestig of kleinzielig. Eerlijkheid , hoewel soms wel eens wat scherp, gaat eerlijkheid en rechtvaardigheidsgevoel samen met een spontaan natuurlijk voorop ( en vooruit) lopen.

Venus in conjunctie met de dromerige Neptunus geven een sterker gevoel van inlevingsvermogen en verbondenheid.
Venus komt de dag daarna (6 april) in Ram binnen en vormt een sextiel met Pluto in Waterman. Het Venus-Pluto aspect moedigt ons aan om te onderzoeken wat bijdraagt tot ons leven vanuit het hartsbewustzijn.

We worden ook uitgenodigd om transformerende verbindingen aan te gaan of te cultiveren waar een verbinding als ongelijkwaardig wordt gevoeld. Kracht en kwetsbaarheid gaan hand in hand samen. Om zich kwetsbaar durven op te stellen, heb je ook moed nodig. Kwetsbaarheid wordt wel eens ervaren vanuit het zich slachtoffer voelen, als de ander daar niet warm op respondeert. Ik kan me voorstellen dat je je veilig dient te voelen en als dit er niet is, dan ontdek je wellicht ook zelf wel dat die contacten uiteindelijk op de achtergrond vervlakken. Je veilig voelen in een omgeving is dus zeker wel belangrijk. Beweren dat je veiligheidsgevoel exclusief bij jezelf te vinden is, is een halve waarheid. Je kunt ervaren dat jij je best veilig voelt en verbonden met jouw binnenwereld, echter als jouw omgeving ( ruim belicht) daar niet op een gelijkwaardige respectvolle manier mee omgaat….dan kies je uiteindelijk wél voor jezelf en een omgeving waar je helemaal jezelf kunt Zijn.

Venus zet op 17 april de tendenzen uit naar ontmoetingen, zowel persoonlijk als professioneel, die zeker wel inspirerend kunnen zijn op persoonlijke en professioneel vlak.

Venus in conjunctie met Cheiron ( de gewonde heler) op 21 april laat ons ervaren en voelen waar we onszelf nog niet vanuit zelfliefde laten zien, waar we nog volop oordelen over wie we zijn, of wie we zouden moeten zijn, om ons geliefd te voelen. Onze kwetsbaarheid omarmen, onze wonden uit het verleden erkennen, met liefdevolle zorg en aandacht benaderen en je gesteund weten, is heel veel waard. Vergeef ook jezelf; vergeven doe je voor jezelf, je maakt de ketens van het verleden in je hele wezen los.

Rekening houdend met de huidige retrograde Mercurius in Ram, waar we best heel zorgvuldig mogen omgaan met de manier waarop we ons uitdrukken, onderzoeken waar we allerlei eigen pijnervaringen uit het verleden op het bordje gooien van de ander en vice versa. Het werkt escalatie in de hand en soms, zoals ik nu heel sterk te zien krijg in gesprekken, tot vrij radicale ( maar zo radicaal is het in werkelijkheid heel zelden) acties: breuken, geweld ( agressie in diverse vormen).

Het is een tijd van verzachten versus verharden. Dat betekent niet dat je over je heen laat lopen, dan wel gezonde grenzen hanteren en daar ook duidelijk in te communiceren.

Laat vooral de liefde voor jezelf opleven, herbronnen in jezelf.

Encaustic Art Mieke ©

Ik eindig dit blog met een nieuw haiku voor vandaag 3 april

‘De klanken van alleen Zijn

vrede aanwezig

een hemels geluid’.

© Mieke

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *