Geplaatst op Geef een reactie

De Koningin van de Dag: Genade ~ Schoonheid ~ Zegeningen omarmen

De Koningin van de Dag is een koningin van zegeningen. Ze houdt die zegeningen in de palm van haar hand en laat vrede, rust en een gevoel van welzijn achter als ze voorbijgaat. Zij is de belichaming van wat wij soms een ‘staat van genade’ noemen. Zij is het licht na de duisternis, de zon en de schaduw van een ontwakende dag.

Geniet van het moment en geniet van de dag. Wees je bewust van de schoonheid om je heen, waar je ook bent of in welke situatie je je ook bevindt, want er is overal schoonheid te zien.

Het enige wat we ooit echt hebben is vandaag. We kunnen blijven hangen bij gisteren en zorgvuldig plannen maken voor morgen, maar we zijn altijd hier… vandaag. We kunnen nadenken over hoe geweldig of verschrikkelijk ons verleden was, en onze gedachten daaraan laten vasthouden ; altijd dezelfde conclusies trekken na veel analyseren en herhalen van dezelfde patronen.

We kunnen onszelf naar het hiernamaals projecteren; naar morgen, volgende week, volgend jaar… altijd wachtend tot ons leven eindelijk begint, om vervolgens te beseffen dat we onderweg te veel hebben gemist. Het leven is niet de bestemming, dat is het nooit geweest, het zal altijd om de reis gaan.

Hoeveel tijd brengen we door in de ‘automatische piloot’-modus? Hoe vaak gaan we gewoon door de bewegingen, de routine, de eindeloze verplichtingen en verantwoordelijkheid als zombies?

Gaan we door ons leven heen en proberen we te voorkomen dat we ‘fouten’ uit het verleden herhalen terwijl we een mooie en prachtige toekomst plannen, en zo ja, waar blijven we dan… op dit moment? Hoeveel van ons leven zijn we eigenlijk écht wakker, gebruiken we al onze zintuigen en ervaren we de wonderen van het hier op het fysieke vlak zijn? Vrij van afleiding?

Er is zoveel afleiding die ons weghaalt uit het eenvoudige en plezierige deel van onszelf zijn. Financiële stress: hoe genereer je meer welvaart, hoe betaal je de rekeningen, hoe blijf je aan de verwachtingen voldoen?

Dieetstress: wat als dit slecht voor mij is? Hoe voed ik mijn kinderen optimaal? Wat is de oorzaak van ziekte?

Fysieke stress: pijn, problemen met het lichaamsbeeld, leeftijd-gerelateerde uitdagingen.

Emotionele stress: toxische relaties. Blijf ik of ga ik? Houdt deze persoon van mij en als hij/zij dat doet, waarom ben ik dan ontevreden, onvervuld?

Elektronische stress: smartphones, sociale media, videogames, televisie… ze komen allemaal 24/7 op je af…

Hoe kunnen we dat allemaal buitensluiten, al is het maar voor een tijdje… en gewoon… blijven? Verbonden en kalm en vredig en vreugdevol zijn en een pauze nemen van de eindeloze analyses en informatie-overload?

Hier zijn, nu? In lijn zijn met waar we zijn, wat we hebben en wie we zijn, op dit moment?

We kunnen beginnen met ademen. Dat is waar de magie gebeurt. Activeer vervolgens bewust je zintuigen één voor één, waarbij je ieder zintuig je volledige concentratie en focus geeft.

Wat kun je nu horen? Vogels? Mensen? Auto’s? Kun je ergens komen waar je alleen maar je eigen hartslag kunt horen en misschien wat natuurgeluiden? Wat zie je om je heen? Je hoeft niet in de Amazone te zijn om naar vlinders van de Blauwe Metamorfose te kijken… je kunt naar je handen kijken om je terug te brengen in het heden, of in je eigen ogen in de spiegel…. maar als je naar buiten kunt gaan en naar een boom, de lucht of de oceaan kunt staren, zou dat natuurlijk fantastisch zijn! Wat voel je?

Laat elk deel van je lichaam voor zichzelf spreken. Wat ervaar jij op dit moment? Het drinken van een glas zuiver water is ook een fijne manier om in het heden te aarden.

Zegeningen zijn er in vele vormen, een van de meest waardevolle is aanwezig zijn IN het momentum. NU.

Maak ruimte in je ‘drukke brein’ om wat stille contemplatie mogelijk te maken. Maak je los van drama; adem in en glimlach, adem uit en glimlach. Voed je hoofd-brein en je hart-brein met alles wat goed voor je is en het collectief. Ook al zijn er nog zoveel meergelaagde ‘inprentingen’ vanuit ons verleden ( heel ruim belicht), geen lotus zonder modder, geen licht zonder schaduw, geen dag zonder nacht, geen yin zonder yang, we zijn onderweg naar heel-wording, ieder op eigen manier, op eigen ritme. Elke manier van neerbuigend kijken naar jezelf en/of je medemens, doet afbreuk aan onze oorsprong-rijke Zijn.

Uitgegeven bij Boekscout.nl 2020

De Waarheid IS dat we in wezen allen puur Bron-afkomstig Zijn.

Niets meer.

Niets minder.

Aan ons om ons dat te her-inneren.

©Creatie Mieke

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *