Geplaatst op Geef een reactie

Omarm de schoonheid die er IS

Kijk vanavond naar de sterren. Ruik de geuren in de lucht. Begroet de zonsopgang morgen. Hoor de geluiden van de wezens van Moeder Natuur terwijl ze wakker wordt voor de dag. Kijk en zie echt de schoonheid en elegantie van alles, van het kleinste blad tot de meest gigantische boom, en alles wat daartussen zit. Beoordeel wat je ziet of ervaart niet als goed of slecht; waardeer in plaats daarvan het kostbare unieke karakter van de diverse elementen waaruit deze prachtige wereld bestaat waarin we bestaan.

Ga naar buiten in de natuur om deze ervaring van waardering te verdiepen. Moeder Aarde is je echte moeder – je bent uit haar geboren via je biologische moeder. Eer haar door simpelweg te genieten van het opmerkelijke tapijt van haar uiteenlopende uitdrukkingen, en terwijl je dat doet, adem diep en langzaam. Jij en jouw wereld zijn nauw met elkaar verweven, en jij leeft in die wereld. Waardeer je eigen schoonheid en het prachtige wezen dat je bent terwijl je geniet van de elegante verfijning van alles wat je ziet, hoort en voelt.

Zie ook je eigen schoonheid. Het is slechts het topje van de ijsberg dat je ziet, zoveel meer schuilt er in jou, van binnenin. Voel jij je gevangen zitten in wat de buitenwereld als schoonheid laat zien? Ben je echt een volwaardiger en beter mens als je lichaam er volgens de vooropgestelde overtuigingen in de media, perfecter uit ziet?

Baseren we onze gevoelens over elkaar echt op de vraag of we een rimpelvrij gezicht en perfecte nagels hebben? Of worden we gehersenspoeld om te geloven dat de modellen, acteurs en sportsterren beter zijn dan wij vanwege hun vermogen om urenlang personal trainers, plastische chirurgie en dure kleding te betalen?

Waarom zijn we gaan denken dat we dunner moeten zijn nadat we een baby hebben gekregen dan daarvoor? Is net niet ergens het verlangen om een ‘meisje’ te blijven dan een volwassen vrouw? Respecteren we onze ouderen als ze ervoor kiezen om gracieus oud te worden en plastische chirurgie en haarkleuring achterwege te laten voor een natuurlijke uitstraling, of hebben we onrealistische verwachtingen geschapen voor de vergrijzende bevolking? Welke verwachtingen heb je fysiek van jezelf, en hoe beïnvloedt dat de manier waarop je jezelf waardeert?

De Zwaan laat ons eraan herinneren dat we zoveel meer Zijn. Er wordt van ons gevraagd om alle oude overtuigingen over onze eigenwaarde te onderzoeken en bij te sturen , afhankelijk van de manier waarop we onszelf fysiek zien. Er wordt van ons gevraagd om in onze ogen te kijken en onze prachtige Zielen te zien in plaats van eventuele waargenomen gebreken.

Er wordt van ons gevraagd om meelevende en liefdevolle ruimte in ons hart te behouden voor onszelf en de lichamen die we momenteel bewonen. Deze lichamen zijn wat wij ervan maken, ze zijn altijd in staat om te veranderen en ze zijn altijd in staat om te genezen. Zij zijn onze strijdwagens in deze huidige realiteit en we zullen onszelf een wereld van goeds doen door ze liefdevol en onvoorwaardelijk te accepteren. Ze hebben al onze pijn, woede en emoties vastgehouden, ze hebben ons naar plaatsen gebracht waar we zo graag heen wilden, ze hebben ons lessen geleerd… of we ze nu wilden leren of niet!

Haal diep adem, kijk in de spiegel en stuur in stilte zachtheid naar jezelf, dankbaar, met medeleven en volledige acceptatie/omarming. Trek genezend licht uit het universum naar beneden en baad dit lichaam van je; zegen het met liefde en genezing. Vraag Aartsengel Jophiël om nauw met je samen te werken bij het vinden van vrede en acceptatie met je fysieke lichaam en je te helpen bij het zien van je eigen Goddelijke innerlijke licht. Vraag Aartsengel Rafaël om alle problemen die je hebt met je fysieke lichaam te genezen, en laat alle schadelijke of boze gedachten los die je mogelijk hebt gehad over je lichaam. Besluit om de schoonheid in ieder mens, ieder wezen, iedere bloem en boom, iedere ster te zien.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *