Geplaatst op Geef een reactie

Overgave aan jouw levensstroom

Zeven van water

12 april 2024

Zeven van Water staat voor loslaten en overgave aan de stroom van het leven, en dit doen met volledig vertrouwen en vertrouwen. Ze gaat over het loslaten van de controle over alle relaties en uitkomsten, en geloven dat wat zich ook in de toekomst ontvouwt, is wat de bedoeling is. Ze heeft ijverig in het heden gewerkt en alles wat ze doet met haar liefde doordrenkt, om zo een toekomst te creëren die zal brengen wat ze nodig heeft: leren, genezen en groeien. Tevreden omdat ze weet dat ze alles heeft gedaan wat ze kon, gaat ze achterover liggen om uit te rusten, zodat ze naar het volgende moment en de volgende taak kan gaan.

De behoefte om anderen of een situatie onder controle te houden, komt voort uit angst. Of die angst nu gaat over het verliezen van iemand of iets waar we van houden, om alleen te zijn, of gewoon de angst om te falen of iets te missen, we doen wat we kunnen doen om de illusie in stand te houden dat we controle hebben. Maar controle is slechts een illusie, ook al zouden we graag anders willen geloven.

We kunnen krachtige keuzes maken en met gepaste zorgvuldigheid en toewijding werken. We kunnen creëren met de zuiverste bedoelingen en gemotiveerd worden door liefde, maar de resultaten die we wensen zullen ook worden beïnvloed door timing, omstandigheden en andere mensen – zowel degenen die dicht bij ons staan als degenen van wie we geen kennis hadden. Hierdoor kunnen we slechts een gedeeltelijke invloed uitoefenen. Als we proberen meer invloed en controle uit te oefenen, lopen we het risico onze hoop en verlangens te saboteren en een uitkomst te manifesteren die heel anders is dan de gewenste. Hoe houd jij water vast? De toekomst ligt niet vast; het is vloeibaar en veranderlijk en zo uitgestrekt met oneindige mogelijkheden dat het niet te bevatten is.

Laat het zo zijn.

Maak je emotioneel los, laat alle verwachtingen los en heb vertrouwen. Investeer niet in speculatie, wat als, misschien, zorgen of angst. Speculaties ontstaan vanuit ervaringen van het verleden. Op dat verleden wordt meestal een oud verhaal in het NU herhaald. Neem die verhalen uit het verleden onder de loep, wat vraagt daar nog om verwerking, wat is nog niet verteerd? Weet dat elk oud nog niet verteerd en verwerkt verhaal een zaadje is dat je opnieuw plant in het NU en dat dit ook jouw realiteit wordt? Je zoekt naar een zo positief mogelijke voorspelling in de toekomst. Zie je in dat indien je voorbijgaat aan wat nog om aandacht vraagt, waar ‘angst’ je leven beheerst, de basis van vertrouwen in een vreugde -en liefdevol leven ontbreekt. Het is net als een huis willen bouwen zonder fundamenten.

Zeven Van Water komt je vertellen dat het tijd is om diep in en uit te ademen. Als je je intenties hebt bepaald, gemotiveerd bent door liefde en alles hebt gedaan wat hier in het heden nodig is, dan is het tijd om jezelf toestemming te geven om te ontspannen en los te laten. Omarm een vredige, ontvankelijke en vloeiende staat die je meeneemt naar de volgende fase van je reis.

Misschien ervaar je hoe moeilijk of lastig het is om flexibel te zijn. Weet dat wat niet buigt, uiteindelijk zal breken. Doelen nastrreven door ‘vloeibaar’ als het water te worden. Water kan elke scheur, elke opening vinden, kalm, stil, vredig wachtend en ontvankelijk.

Externe krachten kunnen golven en rimpelingen veroorzaken, maar wanneer we de ‘duwkracht’ omvormen tot ‘scheppingskracht’ worden de stilte en kalmte hersteld. Het pad van de minste weerstand volgen, spoelt elk obstakel weg, met een natuurlijk en gratiueus gemak.

Als de omstandigheden iets moeilijker hebben gemaakt of ervoor hebben gezorgd dat je een beschermend omhulsel hebt aangetrokken, is het tijd om de rivier van het leven je emotionele pantser te laten wegspoelen. Een zachte, meer vloeiende kijk is je ongetwijfeld beter van dienst. Verzacht je standpunt. Laat dieperliggende gevoelens van weerstand los, sta open voor mogelijkheden en dompel in onder in rust en vrede. Wees als het water en de stroom.
Niet voor niets zeggen we zo vaak of horen we mensen zeggen: ‘ ik kan geen ijzer met handen breken.’ Toepassen wat we vaak met gemak uitroepen, is waar het om gaat.

Dreams of Gaia Tarotdeck

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *