Geplaatst op Geef een reactie

Afbrokkelen en Opbouwen

Waar hou jij je nog aan vast, wetend dat het vasthouden niet je hoogste Zielsrealisatie op Aarde dient. Of het nu gaat om je leefstijl, je relatie ( relaties), je werk, je overtuigingen…Merk je dat het spanningsveld toeneemt, innerlijk, in jezelf? Heel lastig, hoor ik van cliënten/klanten, in toenemende mate. Onzeker stellen ze de vraag of dat wel goed is, of dat wel goed komt. Waar leidt het afbrokkelen naartoe…hoe kan ik weten dat…

Er is slechts één antwoord op alle vragen: je hart weet, alleen hebben we geleerd enkel op het logisch denken, het verstand te vertrouwen. De lijn werd bij de meesten van ons heel rechtlijnig getrokken naar het hoofd/denken. Gevoelens of emoties waren voor velen niet-bespreekbaar. Velen merken dat hun hart gepantserd is. Liefde is een ‘zaak’ geworden voor velen. Een soort van ‘overeenkomst, een contract’. Precies in die dimensie zie ik verschuivingen, zie ik veranderingen, zie ik een groeiend bewustzijn dat liefde een verbinding is vanuit het hart. Maar hoe dat pantser losweken? De weg van het hoofd naar het hart is een langzame weg, want onderweg worden alle lagen die geleid hebben tot pantservorming soms pijnlijk zichtbaar. Laat ons die lagen ook benoemen, ruimte geven om die lagen te erkennen en te transformeren. Transformatie is een cyclische weg waar je af en toe kan terugschieten in een oud stukje. Het oude denken brokkelt stilaan af, om nieuwe zienswijzen en nieuwe gezonde manieren van omgaan met jezelf, met anderen te integreren.

Het afbrokkelen van het oude paradigma geeft je nieuwe kansen om je leven vanuit een stevige en krachtige basis uit te reiken naar een nieuwe fase in je leven. Door bewuste stappen te zetten, uitdrukking te geven aan wie jij werkelijk bent, gehoor te geven aan de leiding van je hart, ben je op jouw beurt inspirerend voor anderen.

Wat voel je bij het contact maken met deze afbeelding…gedachten, gevoelens.. wat raakt je?

Een eerder geschreven blog in 2023.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *