Geplaatst op Geef een reactie

Volle Maan in Schorpioen, 24 april 2024

Een mystieke diepe en intense Volle Maan in Schorpioen verlicht de hemel op 24 april. Het is een hoogtepunt van de energieën die rond de Nieuwe Maan in hetzelfde teken op 23 november zijn geïnitieerd. Daar begon een proces van zuivering, een proces van verandering, een proces van verschuiving van de spreekwoordelijke rups naar de oogverblindende vlinder, gesymboliseerd door deze krachtige Maan.

Toegegeven, de maan voelt zich niet het meest op haar gemak in Schorpioen. Onder een nog steeds lijkend meer zie je monsters, schaduwen en duisternis; duisternis die niet voor angsthazen is. Maar als we de moed hebben om diep te duiken en vriendschap te sluiten met wat we normaal gesproken liever verborgen zouden houden, komen we er krachtiger uit en zijn we niet bang voor wat eronder schuilgaat. Het beroemde citaat van Mary Oliver luidt: ‘Iemand van wie ik ooit hield, gaf me een doos vol duisternis. Het kostte me jaren om te begrijpen dat ook dit een geschenk was.’

Neem even de tijd en adem deze woorden in. Hoe resoneren ze met jou? Hoe ben je de afgelopen maanden veranderd, veranderd en getransformeerd, zelfs op de meest subtiele manieren? Hoe kun je de recente crises die zich hebben voorgedaan, in evenwicht brengen met een gevoel van belichaamde kalmte, vrede en gegrondheid?

De zon in Stier, tegenover de maan, verlicht al deze bovengenoemde kwaliteiten in dit meest vredige archetype. Volle Manen gaan over balans, over loslaten en herwerken. Het aanboren van de aardse, somatische energieën van de geduldige kosmische Stier zorgt ervoor dat we onszelf niet verliezen in het drama, het trauma, in de netwerken van complexiteit, in de strijd om macht en controle.

We omarmen wat echt is, terwijl we nog steeds de randen van ons gezond verstand kussen. We leren hoe ver we onze grenzen kunnen verleggen voordat we terugkeren naar de geruststellende armen van de serene, stabiele Stier.

Dus als we het gevoel hebben dat deze Volle Maan ons naar de rand verleidt, vooral gezien het nauwe vierkant met Pluto, de moderne medeheerser van Schorpioen, laten we daar dan heen gaan.

Laten we eens kijken wat er aan de andere kant van deze kosmische waanzin ligt. Het onderzoeken van deze obsessies terwijl we in ons lichaam aanwezig blijven, zal het vertrouwen vergroten in de wetenschap dat we terug kunnen komen, getransformeerd en geëvolueerd. Schorpioen is tenslotte het teken van dood en wedergeboorte.

De oude heerser van Schorpioen – de Krijger- Mars, ligt genesteld tussen Saturnus en Neptunus. Hij/zij trekt zich terug van de strenge leermeester van zware verantwoordelijkheid en richt zich op Neptuniaanse verlangens, visioenen, escapisme en fantasie.

Wat we de afgelopen maanden ook hebben gedaan, laten we verzachten en de stroom toestaan om ons te leiden en richting te geven voor een verandering.

Dit is een emotionele tijd, waardoor het essentieel is om goed naar Spirit te luisteren en contact te maken met wat ons beweegt, in plaats van onze eigen wil aan welke situatie dan ook op te dringen.

Schaduwwerk is wat ons zoveel dichter bij het licht zal brengen. Durf de doos van Pandora uit te pakken en misschien worden we beloond met geschenken die onze stoutste dromen overtreffen.

Broninformatie: Astromatrix.org

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *