Geplaatst op Geef een reactie

De schaduwzijde van een wake up call

We kunnen anderen niet met geweld wakker schudden, noch kunnen we hen ‘waarheid’ aanbieden als er niet oprecht om is gevraagd. Dit is een schending van hun eigen vrije wil. Insgelijks. Blinde revolutionaire impulsen, zoals het zoeken naar waarheid zonder een basis in oprecht zelfwerk en zorgvuldig doorgelichte kennis, zullen een persoon transformeren in datgene waartegen ze vechten. Dit is de valkuil van de reactionaire geest (die alleen gefocust is op de buitenwereld van onze driedimensionale realiteit) die verstrikt raakt in een vergeefse strijd tegen de schaduwen die op de muren van onze grot worden geprojecteerd, schaduwen die voortkomen uit ons eigen onderbewustzijn onderdrukt/gewond zelf, de collectieve schaduw, en gecreëerd door onze hyperdimensionale gevangenisbewaarders die ons manipuleren vanuit occulte rijken.

Het pad van de zwerver, afvallige of spirituele krijger (die allemaal op hun eigen manier toegewijd zijn om echt licht in onze wereld te brengen door de duisternis bewust te maken) is verre van een gemakkelijke weg om te bewandelen, en dit pad wordt steeds smaller en smaller naarmate we verder gaan, omdat er zoveel valstrikken, verleidingen en afleidingen zijn die ons kunnen afleiden van wat we hier komen bereiken.

Het is ook belangrijk om in gedachten te houden dat niet iedereen geschikt is voor dit pad van het zoeken naar waarheid (noch is het hun roeping in het leven), daarom moeten we “wijs als slangen en zacht als duiven” blijven (zoals het esoterische axioma stelt) terwijl we standvastig zijn in het geven van de leugen wat ze verdient: de waarheid. En deze houding houdt in dat we soms een spade een spade noemen, en niet toelaten dat onze ‘make nice’ maatschappelijke conditionering onze innerlijke stem en innerlijk weten dempt.

Als het gaat om degenen die de oproep hebben beantwoord, is het essentieel om te onthouden dat we dit allemaal samen doen. We zijn allemaal leraren en studenten, maar we hebben ook verschillende lessen te leren en beschikken over kennis die we allemaal op individuele basis moeten integreren. We moeten elkaar helpen in deze Tijd van Overgang terwijl we ons best doen om van een frequentie van ‘Dienst aan het Zelf’ naar ‘Dienst aan Anderen’ te gaan, gemeenschapsbanden te creëren en onszelf te omringen met gelijkgestemde mensen, dit alles gebaseerd op oprechtheid en integriteit in dienst van het goddelijke. Als je niet echt jezelf kunt zijn met de mensen met wie je omgaat, dan wil je jezelf misschien afvragen: “wat betekent echte vriendschap eigenlijk als ik niet mezelf ben”? Wat het kan betekenen, is dat we binnen deze ‘vriendschappen’ deze gehechtheid hebben gekozen boven onze authenticiteit, en we moeten beoordelen of elke vriendschap die prijs waard is.

Op het pad naar ontwaken en het zoeken naar waarheid verdwijnen familieleden en oude vrienden uit beeld om ruimte te maken voor nieuwe mensen die je evolutionaire groei zullen stimuleren. Dit is een normaal onderdeel van het proces, aangezien we van binnenuit veranderen, verandert ook de buitenwereld waarin we leven. Het kan soms eenzaam zijn (en in veel gevallen pijnlijk verwarrend), maar er zijn overal subtiele energieën en goddelijke krachten die ons helpen en verheffen bij de keuzes die we maken, zelfs als we ze niet kunnen zien of ermee kunnen communiceren. De waarheid zal ons tenslotte bevrijden, ook al is het proces een uitdagende reis om te maken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *