Geplaatst op Geef een reactie

Mercurius in Tweelingen

Gedachten nemen hoge vluchten!

Mercurius betreedt op 3 juni zijn heersende teken Tweelingen, wat een periode van mentale behendigheid en veelzijdigheid inluidt. Deze transit versterkt je nieuwsgierigheid en alertheid, waardoor je graag kennis opdoet door te lezen, gesprekken te voeren, te reizen en interacties met nieuwe mensen. Deze verhoogde mentale activiteit kan echter leiden tot aanzienlijke stress vanwege een overvloed aan zenuwachtige energie, die op de juiste manier moet worden gekanaliseerd – lichaamsbeweging is een nuttige uitlaatklep. Je zult merken dat je geestiger wordt, altijd klaar met een grap of een antwoord voor elke situatie. Hoewel je liefde voor multitasken kan leiden tot het hebben van te veel ijzers in het vuur, ben je snel in het begrijpen van nieuwe concepten, maar verlies je net zo snel je interesse als je nieuwsgierigheid bevredigd is. Concentratie en gedisciplineerde studie kunnen een uitdaging zijn in deze periode.

  • Ten eerste vormt Mercurius op 1 graad Tweelingen een driehoek met Pluto op 1 graad Waterman. Pluto symboliseert transformatie en kracht, en verbetert je vermogen om verborgen waarheden te ontdekken en ideeën met diepgang en overtuiging uit te drukken. Het is een uitstekende tijd voor onderzoek, speurwerk en intense gesprekken. Je voelt je misschien aangetrokken tot diepgaande onderwerpen, waarbij je de onderliggende mechanismen van verschillende problemen probeert te begrijpen. Pluto’s invloed voegt intensiteit toe aan je mentale processen, waardoor je op een betekenisvoller niveau met anderen in contact kunt komen, psychologische doorbraken en de verwoording van complexe concepten met helderheid mogelijk maakt.
  • Ten tweede, ook op 4 juni, staat Mercurius op 2 graden Tweelingen in conjunctie met Jupiter. Jupiter symboliseert groei en expansie, en deze conjunctie brengt een expansieve en optimistische kijk op de wereld, die grote ideeën en grootse plannen aanmoedigt. Met Jupiters invloed opent je geest zich voor nieuwe mogelijkheden, waardoor het een ideale tijd is om te leren, les te geven en je horizon te verbreden door te reizen of nieuwe ervaringen op te doen. Gesprekken zullen waarschijnlijk vol enthousiasme en positiviteit zijn, en er kunnen zich kansen voordoen voor groei en expansie in je persoonlijke of professionele leven. De conjunctie van Mercurius en Jupiter bevordert een gevoel van avontuur en nieuwsgierigheid, en inspireert je om nieuwe intellectuele gebieden te verkennen en kennis te zoeken die je begrip van de wereld kan vergroten.

Op 9 juni staat Mercurius op 13 graden Tweelingen in sextiel met de Ware Knoop op 13 graden Ram. De Ware Knoop symboliseert het doel en de bestemming van je leven, en dit harmonieuze aspect ondersteunt je communicatie en besluitvorming, en stemt deze af op je levenspad. Het is een gunstige tijd om te netwerken en verbindingen te maken die je doelen bevorderen.

Op 12 juni staat Mercurius op 19 graden Tweelingen in vierkant met Saturnus op 19 graden Vissen. Saturnus symboliseert structuur en discipline, en dit uitdagende aspect kan vertragingen en frustraties in de communicatie veroorzaken. Het is een tijd om geduldig, gedisciplineerd en gefocust te zijn op details, aangezien misverstanden en obstakels kunnen ontstaan.

Op 13 juni staat Mercurius op 22 graden Tweelingen in sextiel met Cheiron op 22 graden Ram. Cheiron symboliseert genezing en wijsheid verkregen door verwonding, en dit aspect bevordert genezing door woorden en gesprekken. Het is een geschikt moment om oude wonden aan te pakken en oplossingen te zoeken door middel van eerlijke en empathische dialoog!

Deze periode onder Mercurius in Tweelingen, verrijkt door deze krachtige planetaire interacties, moedigt een dynamische verkenning van ideeën en een verbreding van je mentale horizon aan, ondanks de incidentele uitdagingen en eisen voor geduld en discipline.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *