Geplaatst op Geef een reactie

MANIFEST VOOR IEDEREEN

Word je eigen beste vriend!

Hoe je de grootste vijand van jezelf kunt zijn, weet je al, nietwaar? Te dik, te mager, te dom, saai, lui, oud, lelijk …… (vul het ontbrekende woord in). Met een dikke kont, korte benen, cellulitis op je buik, borsten als gebakken eieren, dikke neus die de helft van je gezicht inneemt….

Je bent nergens geschikt voor, je doet niet genoeg, je kunt niets goed doen… Kortom, één grote mislukking!

Hoe vaak per dag praat je zo tegen jezelf?

Of misschien besteed je er helemaal geen aandacht meer aan.

Je denkt aan spiritualiteit, liefde voor anderen, maar je weet niet eens hoe je van jezelf moet houden, nietwaar? Als je niet van jezelf houdt, dan kun je geen liefde aan anderen geven omdat je die gewoon niet hebt.

Er zijn duizenden boeken geschreven over hoe je van jezelf kunt houden en hoe je de beste vriend van jezelf kunt worden. Je leest de een na de ander, probeert steeds terug te komen naar het beginpunt.

Theoretisch weet je wat je moet doen, maar op de een of andere manier werkt de praktijk niet….

Of ben je integendeel onder hun invloed veranderd in een egoïst? Het centrum van het universum met het opgeblazen ballon-ego, dat altijd en overal moet schijnen.

Dit is niet waar het allemaal om draait.

Allereerst identificeer je je teveel met deze aardse vorm. Je vergeet dat je een ziel in menselijke vorm bent, niet een menselijke vorm met een ziel. Je bent hier maar even. Als je uitlogt, kom je in een andere vorm terug.

Ten tweede creëer je zelf de werkelijkheid. Niet alleen een deel van de werkelijkheid, maar het is een geheel van je gedachten, gevoelens en overtuigingen gebruiken. Hendrik Ford zei:

“Of je nu denkt dat je het kunt, of je denkt dat je het niet kunt – je hebt gelijk”.

Dus, welke realiteit creëer je zelf?

Heb je je dit al gerealiseerd?

Begin vanaf vandaag met het observeren van je gedachten. Beoordeel ze niet, maar merk je gedachten bewust op. Zie hoe vaak heb je jezelf bekritiseerd? Hoe vaak heb je jezelf beledigd en jezelf pijn gedaan met je denken? Realiseer je wanneer je het doet, hoe je het doet en waarom. Probeer tot de kern van deze gedachten te komen.

Ontdek of her-ontdek jezelf. Leer je echte behoeften kennen die ergens diep in het onbewuste liggen. Ontdek wat je leuk vindt en wat je niet leuk vindt, wat je plezier geeft en waar je bang voor bent. We hebben allemaal onze zwakheden, schaduwen, complexen, onderdrukte verwondingen en moeite met het accepteren van de inhoud. Er zijn geen perfecte mensen, dan wel mensen die perfect zichzelf mogen Zijn. Tegen de tijd dat je 18 bent, heb je ontelbare keren gehoord wie je zou zijn, zelfs van die mensen die je helemaal niet kennen, maar ‘van horen zeggen’…

Geloof niet wat de media en het internet je laten zien.

Er zijn geen perfecte lichamen. Er zijn alleen onze ideeën over het onderwerp en de tools die we gebruiken om ze te creëren. Photoshop, plastische chirurgie, valse wimpers, make-up. We proberen een idee in te halen dat simpelweg niet bestaat.

Begrijp dat je zo perfect bent als je bent.

Meer heb je niet nodig. Je maakt deel uit van het universum. Onderdeel van een groter geheel. Een universum dat zichzelf uitdrukt. Een beeld van God. Je hebt het universum in je. Een enorme zee van emotionele processen, een biologische tuin. Je bent een cocktail van ervaringen, herinneringen en passies die nooit meer op deze manier zullen ontstaan. Waarom zou er iets mis met je zijn?

Maakt een hond met een hangend oor zich zorgen over zijn oor? Nee! Omdat het niet elke dag naar Instagram kijkt om zichzelf te vergelijken met andere honden in deze super-duper filters geretoucheerde foto’s. Zo is het geboren en dat is mooi. Jij ook! Vergelijk jezelf niet met anderen, je hebt geen enkele reden om het te doen. Je bent perfect zoals je bent omdat je jezelf bent.

Accepteer wie je bent want zoals jij is er maar één! ( op aarde)

Je fouten en successen, je lichte en donkere kant. Hou van hen. Het zal het je gemakkelijker maken omdat je je hele leven non-stop 24 uur per dag met jezelf zult doorbrengen. Waar je ook gaat, neem je jezelf overal mee. Zelfs als je op vakantie gaat, neemt de JIJ geen verlof. Die gaat lekker mee.

Begrijp dat al deze criteria waarmee jij jezelf vergelijkt, jou al heel lang geleden opgelegd door misschien je ouders, misschien de samenleving.

Je bent gewend om te vechten om de aandacht van iemand anders, om je belangrijk te voelen. Maar vertrouwen op erkenning van anderen zorgt er echt voor dat je niet meer tevreden bent met jezelf. Alles draait om de mening van anderen. En toch ben je ongeacht alles de liefde waard. We zijn allemaal liefde waard. En toch zoeken we het altijd buiten onszelf omdat ons is geleerd dat we het alleen dankzij iets kunnen ervaren. Het is echter voldoende om gewoon te zijn om liefde te krijgen.

Onvoorwaardelijke Zelfliefde

Ook wanneer je sommige van je eigenschappen en gedragingen niet kunt accepteren, wees daarin ook eerlijk met jezelf. De moed kunnen opbrengen om niet alleen voordelen maar ook nadelen te erkennen en de ruwe scherpe diamantdeeltjes te schaven. Het ontdekken van je sterke punten zal je meer zelfvertrouwen, kracht en vreugde geven.

Je kunt ook van zwakte een troef maken.

Falen kan je motiveren om je huidige leven te veranderen. Weg met negatieve gedachten over jezelf. Vervang ze door andere, positieve. Jij bent het enige in deze wereld die je kunt beheersen. Je verandert het weer of het gedrag van een ander niet, maar je kunt jezelf wel veranderen.

Geef jezelf de tijd.

Voel je niet schuldig als je tijd aan jezelf besteedt. Het belangrijkste is om jezelf toestemming te geven voor je eigen liefde. Dit is een moeilijk proces, vooral omdat ons altijd is verteld om anderen voorop te stellen, maar je kunt het. Om van anderen te houden, moet je weten hoe je dat moet doen.

Vergeef jezelf, accepteer en respecteer.

Stop met jezelf in diskrediet te brengen voor alles wat je niet bent en begin te herkennen wie je bent. Als je van jezelf houdt, zorg dan voor jezelf, respecteer je beperkingen, luister naar je behoeften en volg je dromen.

Maak je geen zorgen over de negatieve meningen van anderen over jou.

Begrijp dat hoe anderen jou behandelen slechts een weerspiegeling is van hoe zij zichzelf behandelen. Neem niet alles voor jezelf. Voor jou is het belangrijkste wat je over jezelf denkt, niet wat iemand anders over jou denkt.

Onthoud dat je niet alles hoeft te doen wat anderen doen.

Je hoeft geen toestemming van iemand te krijgen om iets op jouw manier te doen. Je tijd op aarde is onbetaalbaar. Wacht niet tot iemand je toestemming geeft om te leven. Ga weg van degenen die je deprimeren. Onthoud dat het ontbreken van een relatie beter is dan een slechte relatie.

Het menselijk leven wordt gekenmerkt door ups en downs.

Soms vier je wie je bent en voel je je zelfverzekerd met je vaardigheden. En soms voel je je onzeker, lelijk, dik, slordig en hopeloos. Het is allemaal menselijk. Maar hoe meer je liefde voor jezelf oefent, hoe gemakkelijker het zal zijn om te gaan met wat het leven zal brengen.

Vraag je je nog steeds af hoe je de beste vriend van jezelf kunt zijn?

Het is makkelijk. Net hetzelfde als de beste vriend van je vrienden zijn. Als je tegen anderen praat zoals je tegen jezelf praat, als je anderen behandelt zoals je jezelf behandelt, zou je geen vrienden hebben. Onthoud dat! Maak schoon schip met mensen die je steeds maar afbreken, commentaar geven en je schitterende Zelf die in je wezen Bent niet willen zien…bij gebrek aan eigenwaarde en zelfliefde.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *