Geplaatst op Geef een reactie

Adem

creatie ©Mieke 2022

Observeer me, zegt de Adem, en leer moeiteloos te leven in het huidige moment. Voel me, zegt de Adem, en voel de eb en vloed van het leven. Sta me toe, zegt de Adem, en ik zal je ondersteunen en voeden, met energie en je reinigen van spanning en vermoeidheid.

Beweeg met me mee, zegt de Adem, en ik nodig je ziel uit om te dansen.

Maak klanken met mij en ik zal je ziel leren zingen.

Volg mij, zegt de Adem, en ik leid je naar de verste uithoeken van het Universum… en naar binnen naar de diepste delen van je innerlijke wereld.

Merk op, zegt de Adem, dat ik net zo waardevol voor je ben als je komt of gaat – dat elk deel van mijn cyclus net zo noodzakelijk is als een ander dat ik, nadat ik ben losgelaten, keer op keer terugkom… dat zelfs na een lange pauze momenten waarop niets lijkt te gebeuren – uiteindelijk ben ik daar.

Elke keer dat ik kom, zegt de Adem, ben ik een geschenk van het Leven. En toch word ik vrijgelaten zonder spijt, zonder lijden, zonder angst.

Merk op hoe je me in je opneemt, zegt de Adem, … is het met vreugde en dankbaarheid? Neem je me volledig in je op ? Nodig je me uit in alle binnenruimtes van je huis … of voorzichtig alleen in de ‘voorste foyer’? Welke plekken in jou mag ik nog niet voeden?

En merk op, zegt de Adem, hoe je me loslaat. Houd je me gevangen op afgesloten plaatsen in je lichaam? Wordt mijn vrijlating tegengehouden of laat je me met tegenzin gaan, niet gemakkelijk…

En zijn mijn golven van Adem, van Leven, zo zacht als een stille zee, zacht gladstrijkende zandvlakten van jezelf; of angstige, dringende, schokkerige golven of het beukende tumult van een stormachtige zee?

En kun je me voelen als de schakel tussen je binnen- en buitenwereld, suggereert de Adem, voel me als de uitwisseling van Leven tussen het Universum en jou? Het universum ademt mij in jou – jij stuurt mij terug naar het universum… Ik ben de stroom van Leven tussen elk onderdeel en het geheel.

Jouw houding tegenover mij, zegt de Adem, is jouw houding tegenover het Leven. Verwelkom me… omhels me volledig. Laat me je volledig voeden en laat me dan vrij. Beweeg met me mee, dans met me, zing met me, zucht met me… hou van me, vertrouw me, probeer me niet te beheersen.

Ik ben de Adem. Het leven is de muzikant. Jij bent de fluit. En muziek – creativiteit – hangt van ons allemaal af. We maken allemaal deel uit van het proces van creativiteit… jij, het Leven en ik: jouw Adem.

Laten we samen spelen en ons verheugen, want creativiteit is magie. En magie is verandering – verschijning … verdwijning – het is allemaal een prachtige illusie. Leven en dood, wat maak jij er zelf van?

Aangezien alles een verschijning is,

perfect in Zijn voor wat het is,

niets te maken hebben met goed of slecht,

acceptatie of afwijzing,

Lach en omarm het Leven

Adem, jouw Leven.

creatie © Mieke -14-12-2022

❤
Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *