Geplaatst op Geef een reactie

Saturnus Retrograde in Vissen- 29 juni- 15 november 2024

Innerlijke kracht

De komende vierenhalve maand draait Saturnus, de planeet van karmische lessen, zich om en baant hij zich een weg terug door 19 – 12 graden Vissen.

Nu hij in maart 2023 in dit allerlaatste sterrenbeeld is aangekomen, zijn de uitdagingen die Saturnus’ uitstapje hier blootlegt ronduit transformerend geweest. Eindes in overvloed. Er zijn grenzen gecreëerd – mogelijk voor de allereerste keer! We zijn bekend geworden met allerlei manieren van escapisme ( vluchten) en dissociatie. We zijn oog in oog komen te staan ​​met onze verslavingen en zijn helemaal naar de bodem gezwommen. Hier hebben we de immense schat ontdekt die op ons wachtte – toen we bereid waren om de sprong te wagen. Hier zijn we oog in oog komen te staan ​​met onze gevoelens en alle manieren waarop we hebben geprobeerd ze te vermijden. En hier hebben we de moed gevonden om eigenaarschap te nemen en niet te blijven hangen in de ontkrachtende rol als slachtoffer.

Met dit in gedachten is het een cruciaal moment om op te merken hoe ver we zijn gekomen. Waar op deze reis door het teken van de kosmische vissen, het teken van spiritualiteit, van muziek, van kunst, van grenzen en kwetsbaarheid en gevoelens, hebben we onszelf gevonden. Saturnus retrograde is een uitnodiging om opnieuw te evalueren. Om te integreren wat we hebben mee-gemaakt. Om de leringen van deze altijd wijze planeet te assimileren, die altijd ons beste belang voor ogen heeft, zelfs als we dat op dat moment niet (willen) erkennen. Net als de strenge Vader die Saturnus archetypisch vertegenwoordigt, is de discipline die hij biedt zelden zachtaardig. Niettemin vormt het ons tot verantwoordelijke en volwassen volwassenen.

Degenen met planeten in de veranderlijke tekens – Vissen, Maagd, Boogschutter en Tweelingen – tussen 19 – 12 graden zullen Saturnus’ retrograde het meest voelen. Deze tekens hebben de taak om de realiteit onder ogen te zien en alleen datgene mee te nemen waar ze bereid zijn zich in de komende jaren aan te committeren. Al het andere zal moeten oplossen en wegvallen in de mistige diepten van oceanische Vissen. Saturnus ruimt de rommel op die Neptunus heeft achtergelaten, waardoor er helderheid overblijft en het vermogen om de realiteit onder ogen te zien zoals die is. Wat een opluchting. Jupiter ontmoet Saturnus in een vierkant op 19 augustus, wat een moment onthult waarop expansie en discipline geïntegreerd moeten worden in welk gebied van het leven zich dit openbaart.

Deze retrograde komt precies wanneer we het het hardst nodig hebben. De tijd nemen om alles in ons leven te overschouwen en te integreren, zal ons ondersteunen in het laatste deel van de kosmische dans van Saturnus.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *