Geplaatst op Geef een reactie

Astro update voor de maand juli 2024

Helderheid vinden door introspectie

Juli 2024 luidt een dynamische periode van significante astrologische invloeden in, die ons uitnodigen om nieuwe dimensies van introspectie en helderheid te verkennen. De energieën van deze maand moedigen ons aan om de diepten van ons onderbewustzijn in te duiken en gepassioneerde, gezaghebbende communicatie te omarmen.

We worden ertoe aangezet om onze kwetsbaarheid en emotionele gevoeligheid te onderzoeken, wat de weg vrijmaakt voor diepgaande persoonlijke groei.

Thema’s als genegenheid, speelsheid en intellectueel stimulerende energie domineren, terwijl culminaties en wijsheid ons pad leiden. Levendige zelfexpressie en gedetailleerde, geaarde communicatie worden benadrukt, naast een intensievere focus op heling en zelfreflectie. Samen leiden deze invloeden ons door een maand vol introspectie en transformerende energie.

De komende vijf maanden wordt Neptunus, de planeet van dromen, intuïtie en illusie, retrograde in Vissen, beginnend op de kritieke 29e graad op 2 juli en doorlopend tot 7 december. Deze periode nodigt ons uit om diep in ons onderbewustzijn te duiken en de lagen mist en mysterie te ontrafelen die Neptunus vaak over ons leven werpt.

Neptunus ging Vissen binnen, zijn thuisteken, een tijdperk van verhoogd spiritueel bewustzijn, artistieke inspiratie en emotionele gevoeligheid met zich meebrengend. Neptunus vervaagt echter ook grenzen, moedigt escapisme aan en kan leiden tot verwarring en bedrog. Terwijl Neptunus retrograde gaat, worden we opgeroepen om deze aspecten rechtstreeks onder ogen te zien.

Tijdens deze retrograde worden de thema’s van ontbinding, overgave en reflectie prominent. Het is een tijd om onze dromen en aspiraties te herzien en de realiteit van illusie te onderscheiden. Dit is een kans om de lagen van fantasie af te pellen en de waarheden onder ogen te zien die we hebben vermeden. Het is een periode om aan te pakken waar we misschien te idealistisch zijn geweest of waar we ons oordeel hebben laten vertroebelen door wensdenken.

Aangezien Mercurius op 2 juli ook Leeuw binnengaat, belichaamt het een geweldige plaatsing die geschikt is voor leiders. De gepassioneerde communicatiestijl van Leeuw straalt warmte, waardigheid en autoriteit uit. Mercurius in Leeuw, die de overstap maakt van de koesterende wateren van Kreeft, kanaliseert de beschermende en trotse energieën van een vaderfiguur. Deze energie is mannelijk en actief en inspireert ons om het podium te betreden en een breed publiek toe te spreken.

Kracht ligt in het vermogen om kwetsbaar te zijn. Dit is de krachtige boodschap van de Nieuwe Maan in Kreeft op 5 juli. De kosmische kreeft heeft een harde schaal en scharen, waardoor hij gesloten en defensief lijkt. Toch ligt er onder dat pantser een zachte, tedere laag. Kreeft is in wezen diepgevoelig en vatbaar voor enorme gevoelens die opbouwen en breken als stormachtige golven in een open oceaan. Dit pantser is essentieel voor de kreeft om door een soms harde wereld te kunnen navigeren.

Met deze specifieke Nieuwe Maan is er een oproep om ons pantser te verzachten, terwijl we toch begrensd en beschermd blijven. Het is geen gemakkelijke taak, vooral niet als het gaat om het hoofdthema van Kreeft, namelijk thuis en familie. Hier zijn we het meest weerloos, het meest onbeschermd. Hier is waar we, ondanks al het werk dat we hebben gedaan, de neiging hebben om terug te vallen op oude verdedigingsmechanismen, op gedragingen die ons beschermen en ons ervan weerhouden dat onze zachte harten onherstelbaar gekneusd worden.

Als Venus op 11 juli uit Kreeft en in Leeuw gaat, verschuift de energie van een behoefte aan veiligheid, emotionele verbinding en vervulling naar een verlangen naar meer genegenheid, fysieke verbinding en speelsheid. Tijdens deze transit kunnen we ons meer gepassioneerd, warmhartig en veeleisend voelen. Er is een sterke behoefte aan liefde, bewondering, fysieke aanraking, complimenten en geschenken. Deze periode is ideaal om ons te richten op eigenliefde, omdat we ernaar verlangen om geliefd en bewonderd te worden. Het is echter belangrijk om te voorkomen dat we te veel externe validatie zoeken. Vul jezelf in plaats daarvan met liefde, complimenten en trakteer jezelf op kleine geschenken.

Als Mars op 20 juli Tweelingen binnengaat, brengt het een dynamische en intellectueel stimulerende energie. Mars, bekend als de planeet van gevechten en bloedvergieten, spoort ons aan om te handelen, te initiëren en onszelf te laten gelden. Deze planeet geeft energie aan elke situatie en haalt kracht uit het teken dat het inneemt. Als veranderlijk teken is Tweelingen constant in beweging, altijd op zoek naar intellectuele stimulatie en gretig om vaardigheden en kennis uit te breiden. Bijgevolg zullen onze acties en energie tijdens deze periode gericht zijn op hoeveel we nog meer kunnen leren. Het zal ook inhouden dat we aandacht besteden aan details, logistiek en communicatie, en dat we onze ideeën delen.

Een tweede Volle Maan in het teken Steenbok ontvouwt zich op 21 juli, op de 29e graad. Deze graad staat bekend als *Anaretisch en symboliseert de culminatie van alle wijsheid van welk teken het ook valt. Steenbok is op zichzelf al het Archetype van Wijsheid.

Het is ook het Archetype van de Mysticus, waarbij de Zeegeit de balans vertegenwoordigt tussen het materiële en het spirituele/creatieve.

En zo brengt deze Volle Maan voor de tweede keer alle ondernemingen in deze richting tot bloei die in januari van dit jaar begonnen, met de Nieuwe Maan in Steenbok. Het is een laatste oproep, een uitnodiging van het Universum om alle onafgemaakte zaken af ​​te ronden. Vooral professionele zaken. Zaken die verband houden met onze roeping. Of, wat we dachten dat onze roeping was, maar misschien overbodig is geworden of moest evolueren.

Het Kreeftseizoen, met zijn koesterende en introspectieve energie, diende als een moment van pauze voor zelfreflectie en het opnieuw verbinden met ons innerlijk. Terwijl de Zon op 22 juli in Leeuw beweegt, staat de levendige en zelfverzekerde energie van dit vaste Vuurteken centraal.

We worden aangemoedigd om onze individualiteit te omarmen, onze talenten te uiten en te genieten van de warmte van zelfverzekerdheid. Leeuw, geregeerd door de Zon en het 5e huis in de astrologie vertegenwoordigend, biedt ons de mogelijkheid om onze authentieke gaven te tonen met kinderlijk enthousiasme en vreugde.

De snelle Mercurius betreedt op 25 juli sierlijk het onderscheidende rijk van Maagd. Mercurius zal een langere periode in Maagd doorbrengen vanwege zijn retrograde fase die begint op 5 augustus, op 28 augustus direct in Leeuw beweegt en uiteindelijk op 9 september terugkeert naar Maagd. Tijdens dit hemelse verblijf omvatten de invloeden van Mercurius de kwaliteit van reizen, de aard van denkpatronen en de stijl van communicatie. Terwijl we overgaan van het vaste vuurdomein van stralende Leeuw naar het veranderlijke aardse rijk van Maagd, wacht ons een subtiele maar diepgaande transformatie. Onze focus zal soepeler en geaarder worden en de steeds veranderende eisen van het leven omarmen.

Cheiron, bekend als de gewonde genezer in de astrologie, heeft een aanzienlijke invloed op onze innerlijke wonden, genezingsprocessen en spirituele groei. Wanneer Cheiron op 26 juli retrograde gaat, wordt zijn energie intenser, waardoor een krachtige periode voor zelfreflectie en heling ontstaat. Deze retrograde beweging nodigt ons uit om diep in onze oude wonden, onopgeloste problemen en emotionele trauma’s te duiken. Het is een kans om deze verborgen aspecten van onszelf naar de oppervlakte te brengen, ze met compassie te confronteren en diepgaande heling en transformatie te initiëren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *