Geplaatst op Geef een reactie

Nieuwe Maan in Kreeft- 5 Juli 2024

Kracht schuilt in het vermogen om kwetsbaar te zijn. Dit is de krachtige boodschap van de Nieuwe Maan in Kreeft op 5 juli. De ‘kosmische krab’ heeft een harde schaal en scharen, waardoor hij gesloten en defensief lijkt. Toch ligt er onder dat pantser een zachte, tedere onderbuik.

Kreeft is in wezen diepgevoelig en vatbaar voor enorme gevoelens die opbouwen en breken als stormachtige golven in een open oceaan. Dit pantser is essentieel voor de krab om door een soms harde wereld te kunnen navigeren.

Met deze specifieke Nieuwe Maan is er een oproep om ons pantser te verzachten, terwijl we toch gezonde grenzen hanteren. Het is geen gemakkelijke taak, vooral niet als het gaat om het hoofdthema van Kreeft, namelijk thuis en familie. Hier zijn we het meest weerloos, het meest onbeschermd. Hier is waar we, ondanks al het werk dat we hebben gedaan, terugvallen op oude verdedigingsmechanismen, op gedragingen die ons beschermen en ons ervan weerhouden dat onze zachte harten onherstelbaar gekneusd worden.

Venus, die zich op slechts een paar graden afstand van deze Nieuwe Maan bevindt, herinnert ons eraan dat liefde alles is en plezier, vreugde, liefhebben ons geboorterecht is. Hier brengt ze zachte liefde, een moederliefde, een voedende, koesterende liefde. Liefde ligt verankerd in onze toekomst, in welke vorm we het ook manifesteren.

Saturnus ligt ook in nauwe uitlijning met de maan via een standvastige driehoek aspect. (Wanneer twee planeten een driehoek vormen, bevinden ze zich in hun hoogste trillingsstaat van synchroniciteit) Dit stabiliseert de emoties van deze Nieuwe Maan, waardoor openheid mogelijk is, maar met een gezonde dosis voorzichtigheid. Het is een configuratie die ons niet alleen ondersteunt bij het creëren van grenzen, maar ook bij het handhaven ervan.

Omdat het het teken van thuis is, kan deze Nieuwe Maan ons ook aanzetten om onszelf diepgaand af te vragen: wat is thuis? Wie is thuis? Moeten we wortels schieten op de plek waar we geboren zijn? Kunnen we wortels schieten op een plek ver van huis, maar ons toch thuis voelen? Vergeet niet dat de krab het huis op zijn rug draagt ​​en overal en altijd een toevluchtsoord maakt. Deze Nieuwe Maan herinnert ons eraan dat Thuis vanbinnen is.

Dit is dus een goed moment om zaden te zaaien voor liefde, voor thuis, voor toevluchtsoord, voor veiligheid en voor erbij horen. De komende maanden zullen zich ontvouwen op een manier die ons helpt navigeren naar waar ons hart thuishoort, naar waar we ons het meest resonerend voelen. Familie kan ook de familie zijn die we kiezen. Het hoeft geen bloedfamilie te zijn.

De invloed van Saturnus herinnert ons eraan dat, hoewel het innerlijke kind in ons verlangt naar de koesterende armen van moeder en vader, het ons betaamt om onze eigen innerlijke ouder te zijn, om zelf te beslissen wat het beste voor ons is. Er kan een sfeer van eenzaamheid hangen, maar er is ook emotionele veerkracht en kracht in deze Nieuwe Maan-energie.

Er kunnen zich situaties voordoen die ons vermogen om op eigen benen te staan ​​op de proef stellen. Net als het kind dat voor het eerst leert lopen, is het belangrijk om die eerste kwetsbare stappen in een onbekende toekomst te vertrouwen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *