Geplaatst op Geef een reactie

Leven vanuit Waterman-bewustZijn

©Creatie Mieke

Bewustzijn en bewust Zijn is een langzame weg, een weg die alleen JIJ kunt bewandelen, ook al kun je je geïnspireerd voelen door anderen. Soms volgen mensen de weg van anderen, vanuit -tig overtuigingen en aannames, verlangens en hoopvolle verwachtingen. ‘Als ik die weg volg van X of Y, dan word ik gelukkig, dan word ik rijk, dan word ik beroemd, dan word ik gezien….’ Vul het lijstje maar eens aan om te ont-dekken of je werkelijk jouw eigen weg bewandelt of ontdekt dat je eerder op een verdwaalspoor terecht bent gekomen. Het is geen drama dat je het doet, want ook dat zijn levenservaringen. Het gaat erom dat je het spoor van anderen achter je laat, en het spoor van jouw weg volgt vanuit je hart, vanuit vertrouwen. Daarover gaat onder andere het nieuwe tijdperk. Jouw leven, jouw levensweg en jouw pad blijven volgen, al zouden enkelen je pad afkeuren, betwisten, in vraag stellen, het is oké. Niemand kan dit voor jou invullen, want ieder mens heeft een unieke blauwdruk, een unieke levensbestemming.

Hoe vaak zeg je zelf aan iemand : ‘Mocht ik jou zijn, ik zou….’, maar jij bent niet die Ander. Jij bent Jij. Jouw inbreng kan meergelaagd zijn, vanuit wie jij bent. Het omgekeerde gebeurt ook. Het gaat er ook om na te denken, in te voelen of iemands zienswijze kan bijdragen bij jouw persoonlijke weg, echter…uiteindelijk ben jij diegene die het antwoord kent. Je innerlijke wijsheid, je hartsKompas, weet de weg, vaak niet rechtlijnig, niet lineair, maar met vele kronkelige wegen en paden, met hindernissen. Meestal niet de makkelijkste weg, maar wie heeft ons ooit beloofd dat het leven met alle uitdagingen gemakkelijk zou moeten zijn? Het kan zeer zeker zo zijn, dat iemand het zichzelf niet makkelijk maakt, dat vinden X en Y ervan. Echter….is mijn ervaring dat die mensen toch in staat zijn hun eigen steile berg te beklimmen en heel wat levensrijkdom delen.

© creatie Mieke

‘ Het Watermantijdperk of Aquarius laat ons op diepgaande manieren ervaren dat oude beperkende patronen een enorme transitie ondergaan. Vanuit zelfliefde en emotionele uitrijping, wordt een basis gelegd voor inspirerende liefdevolle relaties, vriendschappen en contacten. We worden sparringpartners voor elkaar. Gelijkwaardigheid en samenwerking zijn de kernwaarden voor de nieuwe tijd waarin strijd, concurrentie, jaloezie mag losgelaten worden’.

Uit ‘ Herinner wie je werkelijk bent. Een bewuste weg naar je nieuwe leven’. Uitgegeven bij Boekscout, 2020

Hoofdstuk ‘ Harts Bewust Zijn’.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *